OSCE osudio prijetnje glavnom uredniku portala Inforadar Almedinu Šišiću

Na Facebook profilu Jasmina Mulahusića objavljen je uvredljiv sadržaj prema uredniku portala Inforadar koji se odnosi na odgovor koji je Šišić jednoj od korisnica napisao na Twitteru

OSCE osudio prijetnje glavnom uredniku portala Inforadar Almedinu Šišiću
Foto: Avaz.ba

OSCE je osudio prijetnje glavnom uredniku portala Inforadar Almedinu Šišiću koje je mu je na Facebooku uputio Jasmin Mulahusić, koji je široj javnosti poznat po organiziranim internet hajkama na političare i novinare.

– OSCE BiH osuđuje ciljanje i prijetnje na glavnog urednika portala inforadar.ba, Almedina Šišića. Ovakva vrsta uznemiravanja novinara je neprihvatljiva i opasna i mora se istražiti i sankcionirati – napisali su na Twitteru iz OSCE-a dodajući hashtag #NovinarstvoNijeZločin.

Na Facebook profilu Jasmina Mulahusića objavljen je uvredljiv sadržaj prema uredniku portala Inforadar Almedinu Šišiću, a koji se odnosi na odgovor koji je Šišić jednoj od korisnica napisao na Twitteru.

Mulahusić je rekao da joj je Šišić prijetio i psovao je, između ostalog, napisao da je on “plaćenik koji radi protiv države, bot i pokvarenjak”.

Mulahusić sa adresom u Luksemburgu je javnosti poznat po aktivnom kreiranju fotomontaža i videa u kojima diskreditira novinare, ali i političare koji nisu naklonjeni stavovima koje on zastupa.

Nakon reakcije OSCE-a, oglasio se i urednik Inforadara Almedin Šišić kazavši da su u međuvremenu pokrenute i dodatne procedure, obaviještene sve agencije i nadležna tužilaštva u vezi s prijetnjama usmjerenim ka njemu, poručivši kako “neće na tome ostati”.

Izvor: N1

About The Author