Novi serijal na Al Jazeeri Balkans #hešteg

Serijal #hešteg u šest epizoda donosi 12 priča iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije

Novi serijal na Al Jazeeri Balkans #hešteg

Novi serijal #hešteg, čiju produkciju potpisuje Foto Art, rađen u koprodukciji BH Telecoma i Al Jazeere Balkans, bit će emitiran uskoro u programu te regionalne televizije.

I u vrijeme globalne pandemije koronavirusa regionalna televizijska kuća Al Jazeera Balkans gledaocima, osim najnovijih vijesti, želi ponuditi kvalitetan sadržaj i pozitivne priče.

Kako je iz ove TV-kuće saopćeno, u prvoj zvaničnoj koprodukciji s BH Telecomom, koji ovih dana promovira svoj hešteg #ostanimopovezani, od 2. aprila bit će emitiran novi serijal #hešteg.

Dok je u svijetu aktuelan hešteg #stayhome, kao i regionalne inačice, mlađoj publici, ali i ostalim gledaocima, bit će zanimljivo saznati kako su neki heštegovi postali viralni i potakli na širu društvenu akciju.

Serijal #hešteg u šest epizoda donosi dvanaest priča (heštegova) iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

U svakoj polusatnoj epizodi po dvije su priče, a uvod u svaku emisiju o fenomenu heštega donosi Miloš Đajić, jedan od pionira društvenih mreža i digitalnih komunikacija u regiji.

Gotovo ne postoji segment života za koji nije postavljen hešteg. Sve generacije ga koriste svakodnevno i u svim oblastima – od aktivizma, politike i vijesti do humora i brendiranja, pokrivajući sve teme i fenomene.

Serijal prezentira priče s univerzalnom porukom, na šarmantan i optimističan način. Priče su informativne, poučne, potiču na promišljanje i stavljaju u fokus veoma važne teme.

Prva epizoda donosi dvije originalne hešteg ideje – #njuznet i #nismosame.

#njuznet je priča o satiričnom portalu (Njuz.net) koji objavljuje izmišljene vijesti. Marko Dražić i Viktor Marković, koji su među idejnim tvorcima tog fenomena, govore o humoru, satiri, izmišljenim vijestima, budućnosti “lažnih vijesti” te o saradnji sa Zoranom Kesićem na serijalu “24 minute”.

#nismosame je priča koju donosi novinarka Ivana Kalođera. Nakon što je pobijedila karcinom, Ivana je pokrenula akciju te povezala žene koje su oboljele od raka s taksi prijevoznicima u Zagrebu, koji humanitarno prevoze pacijentice na hemoterapiju. Njena akcija ne staje tu, već kroz različite platforme daje podršku oboljelima.

Režiju serijala #hešteg potpisuje nagrađivana bh. rediteljica Sabrina Begović-Ćorić, koja je diplomirala na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, a osnivačica je Udruženja za afirmaciju žena kroz umjetnost i kulturu HAVA.

Izvor: Al Jazeera

About The Author