NOVI ISTRAŽIVAČKI PROJEKT: „NOVINARI RISKIRAJU. JE LI TO U OPISU POSLA?“

Posao novinara se često doživljava kao opasan budući da su oni izloženi brojnim faktorima rizika zbog neočekivanih događanja, te mogu trpjeti vrlo visok stupanj straha. Novinarska ih aktivnost može izložiti izravnom fizičkom sukobu, napadu i psihološkom zlostavljanju. Vijeće Europe se opredijelilo za promicanje sigurnosti novinara. Ovim će istraživanjem pridonijeti jasnijoj slici tog problema. “Naša je […]

NOVI ISTRAŽIVAČKI PROJEKT: „NOVINARI RISKIRAJU. JE LI TO U OPISU POSLA?“

Posao novinara se često doživljava kao opasan budući da su oni izloženi brojnim faktorima rizika zbog neočekivanih događanja, te mogu trpjeti vrlo visok stupanj straha. Novinarska ih aktivnost može izložiti izravnom fizičkom sukobu, napadu i psihološkom zlostavljanju.

Vijeće Europe se opredijelilo za promicanje sigurnosti novinara. Ovim će istraživanjem pridonijeti jasnijoj slici tog problema. “Naša je dužnost da kao glavni predstavnik novinarske organizacije u Europi pridonesemo ovom projektu. Braneći uvjete u kojima rade novinari, pridonosimo demokraciji“, rekao je Mogens Blicher Bjerregård, predsjednik EFJ-a.

Studija će obuhvatiti više od 1000 novinara u svih 47 zemalja članica Vijeća.

Ovo je prilika da pridonesete uvidu u najvažniju temu među novinarima. Molimo vas da popunite upitnik. Nije potrebno navesti svoje ime, a možete i preskočiti neko od pitanja.

Upitnik ćete naći ovdje.

Rezultati istraživanja, objavljivanje i predstavljanje javnosti očekuje se krajem 2016.

hnd.hr

About The Author