NAPADI NA NOVINARE U TURSKOJ

Sudeći prema medijskim izvješćima, grupa od 3-4 neidentificirane maskirane osobe je Molotovljevim koktelima i pištoljima napala sjedište dnevnika Yeni Safak u 5 sati ujuto. U 5.30 sati je isti oblik napada doživjela zgrada dnevnika Yeni Akit – Molotovljevi kokteli bačeni su na parkiralište zgrade. Nije javljeno o žrtvama, a lokalna policija je smjesta započela istragu. […]

NAPADI NA NOVINARE U TURSKOJ

Sudeći prema medijskim izvješćima, grupa od 3-4 neidentificirane maskirane osobe je Molotovljevim koktelima i pištoljima napala sjedište dnevnika Yeni Safak u 5 sati ujuto. U 5.30 sati je isti oblik napada doživjela zgrada dnevnika Yeni Akit – Molotovljevi kokteli bačeni su na parkiralište zgrade. Nije javljeno o žrtvama, a lokalna policija je smjesta započela istragu.

Tursko novinarsko društvo (TGC) je osudilo napad izdavši priopćenje.

Međunarodna federacija novinara (IFJ) i Europska federacija novinara (EFJ), koje predstavljaju oko 600.000 novinara u svijetu, osudile su oba napada; otvoren je link za novi prozor na kojem su o napadima obaviješteni Europska platforma za slobodu medija Savjeta Europe i projekt Mapping Media Freedom.

hnd.hr

About The Author