Meta će do kraja januara donijeti odluku o Trumpovom povratku na Facebook

Elon Musk, novi vlasnik Twittera, ranije j opozvao trajnu zabranu Trumpu toj na platformi društvenih mreža

Meta će do kraja januara donijeti odluku o Trumpovom povratku na Facebook
Foto; https://www.techgh24.com/

Vlasnik Facebooka Meta Inc (META.O) sprema se objaviti hoće li dopustiti bivšem predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trumpu povratak na Facebook i Instagram, javio je Financial Times.

Div društvenih mreža ranije je najavio da će do 7. januara odlučiti hoće li bivšem predsjedniku dopustiti povratak. Međutim, sada se očekuje da će ta odluka biti objavljena kasnije tokom mjeseca, pišu novine pozivajući se na osobu upoznatu s tim pitanjem.

Meta je uspostavila radnu grupu koja će se fokusirati na to pitanje, prema ljudima koji poznaju njezine operacije, navodi se u izvještaju i dodaje da grupa uključuje osoblje iz timova za javnu politiku i komunikacije, kao i iz tima za politiku sadržaja.

Do razvoja događaja dolazi nakon što je Elon Musk, novi vlasnik Twittera, opozvao trajnu zabranu Trumpu u novembru prošle godine na platformi društvenih mreža nakon anketiranja korisnika, iako je Trump tvrdio da nije zainteresiran za povratak na Twitter.

Trump je pokrenuo nemilosrdne napade na integritet glasanja u SAD-u od svog poraza na izborima 2020. godine i najavio da će pokušati ponovno preuzeti predsjedničku dužnost 2024. godine, s ciljem da preduhitri potencijalne republikanske suparnike.

Izvor: Reuters

About The Author