KONKURS ZA NOVINARSKU NAGRADU ZA STUDENTE/ICE NOVINARSTVA I KOMUNIKOLOGIJE

Udruženje/udruga BH novinari i Evropska federacija novinara raspisuju konkurs za novinarsku nagradu za studente/ice novinarstva i komunikologije za najbolje napisan rad koji opisuje stanje radnih prava novinara i medijskih radnika u Bosni i Hercegovini. Pravo učešća imaju studentice i studenti žurnalistike i komunikologije sa javnih i privatnih Univerziteta u Bosni i Hercegovini, uz dostavljanje dokaza o […]

KONKURS ZA NOVINARSKU NAGRADU ZA STUDENTE/ICE NOVINARSTVA I KOMUNIKOLOGIJE

Udruženje/udruga BH novinari i Evropska federacija novinara raspisuju konkurs za novinarsku nagradu za studente/ice novinarstva i komunikologije za najbolje napisan rad koji opisuje stanje radnih prava novinara i medijskih radnika u Bosni i Hercegovini.

Pravo učešća imaju studentice i studenti žurnalistike i komunikologije sa javnih i privatnih Univerziteta u Bosni i Hercegovini, uz dostavljanje dokaza o studentskom statusu i nazivu odsjeka (skenirana prva stranica indeksa/upisnice ili potvrda sa fakulteta).

Odluku o najboljem radu će donijeti četveročlani stručni žiri sastavljen od predstavnika akademske zajednice, novinara, predstavnika Udruženja BH novinari i predstavnika Evropske federacije novinara.

Pobjednički rad biće nagrađen sa 500 KM i objavljen na stranici Udruženja BH novinari.

Radove možete dostaviti na e-mail adresu bhnovinari@bhnovinari.ba ili na rea.adilagic@bhnovinari.ba najkasnije do 01. mart 2019. godine.

Konkurs se realizuje uz finansijsku podršku Evropske unije i UNESCO-a.

bhnovinari.ba

About The Author