JAVNI SERVISI U SRBIJI NAJSIROMAŠNIJI U OKRUŽENJU

Postojeći način financiranja javnih servisa u Srbiji nije dovoljan za njihov rad i dalji razvoj, ocijenila je danas pomoćnica ministra kulture i informisanja Slavica Trifunović i navela da su javni servisi u Srbiji najsiromašniji u odnosu na one u okruženju. Trifunović je na konferenciji o projektnom sufinansiranju medijskih sadržaja i budžetskim davanjima medijima, pod nazivom […]

JAVNI SERVISI U SRBIJI NAJSIROMAŠNIJI U OKRUŽENJU

Postojeći način financiranja javnih servisa u Srbiji nije dovoljan za njihov rad i dalji razvoj, ocijenila je danas pomoćnica ministra kulture i informisanja Slavica Trifunović i navela da su javni servisi u Srbiji najsiromašniji u odnosu na one u okruženju.

Trifunović je na konferenciji o projektnom sufinansiranju medijskih sadržaja i budžetskim davanjima medijima, pod nazivom „Državna pomoć medijima“, kazala da je primjena Zakona o javnom informisanju i medijima stvorila odmah probleme u funkcioniranju lokalnih i regionalnih medija.

Podsjetila je da je Zakon o javnom informisanju i medijima donijet u augustu 2014. godine, te da je počeo sa primjenom 2015. godine, kada je završen i proces privatizacije medija, odnosno kada je država izašla iz vlasništva u medijima.

„Primena ovog zakona je na neki način stvorila odmah probleme i to naročito u funkcionisanju lokalnih i regionalnih medija“, kazala je Trifunović i dodala da se stiče utisak da ti mediji nisu bili spremni da sa direktnog finansiranja iz budžeta pređu na projektno sufinansiranje.

Više na cenzolovka.rs

About The Author