NUNS DODIJELIO NAGRADE ZA ISTRAŽIVAČKO NOVINARSTVO

U kategoriji elektronskih medija nagradu NUNS-a za istraživačko novinarstvo dobio je novinar Radija Slobodna Evropa Milan Nešić za serijal o ilegalnoj gradnji na beogradskoj opštini Voždovac. Riječ je o serijalu “Fantomski graditelji u Činovničkoj koloniji”. U kategoriji štampanih medija nagradu je dobio Saša Stojković za serijal tekstova pisanih za novine „Vranjske“, u vrijeme gašenja tog […]

NUNS DODIJELIO NAGRADE ZA ISTRAŽIVAČKO NOVINARSTVO

U kategoriji elektronskih medija nagradu NUNS-a za istraživačko novinarstvo dobio je novinar Radija Slobodna Evropa Milan Nešić za serijal o ilegalnoj gradnji na beogradskoj opštini Voždovac. Riječ je o serijalu “Fantomski graditelji u Činovničkoj koloniji”.

U kategoriji štampanih medija nagradu je dobio Saša Stojković za serijal tekstova pisanih za novine „Vranjske“, u vrijeme gašenja tog nedeljnika.

U kategoriji onlajn medija nagradu za istraživačko novinarstvo osvojila je Bojana Pavlović za serijal tekstova o ministru odbrane Aleksandru Vulinu o slučaju „tetka iz Kanade“.

U žiriju su bili novinari Danica Vučinić, Milorad Ivanović, Slobodan Arežina i Rajko Popović. Na konkurs je pristiglo 115 radova 50 novinara.

Nezavisno udruženje novinara Srbije je nagrade za istraživačko novinarstvo dodijelilo 13. put uz podršku ambasade Sjedinjenih Američkih Država.

cenzolovka.rs

About The Author