IDENTIFICIRANI NALOGODAVCI UBOJSTVA MALTEŠKE NOVINARKE

Identificirani su nalogodavci ubojstva novinarke Daphne Caruane Galizie, ubijene na Malti 2017. u atentatu autobombom, rekli su policijski izvori na koje se poziva The Sunday Times of Malta. Prema tim izvorima, skupina od više od dvojice Maltežana naredila je to ubojstvo. Trojica osumnjičenih za ubojstvo su uhićena, ali nije poznat identitet pravih nalogodavaca. Caruana Galizia je ubijena […]

IDENTIFICIRANI NALOGODAVCI UBOJSTVA MALTEŠKE NOVINARKE
Foto: Mark Zammit Cordina

Identificirani su nalogodavci ubojstva novinarke Daphne Caruane Galizie, ubijene na Malti 2017. u atentatu autobombom, rekli su policijski izvori na koje se poziva The Sunday Times of Malta.

Prema tim izvorima, skupina od više od dvojice Maltežana naredila je to ubojstvo. Trojica osumnjičenih za ubojstvo su uhićena, ali nije poznat identitet pravih nalogodavaca.

Caruana Galizia je ubijena 16. listopada 2017. u dobi od 53 godine bombom koja je bila postavljena u njezin automobil. Istraživala je afere pranja novca i krijumčarenja nafte u koje su bili uključeni članovi vlade i organiziranog kriminala. U svom blogu izravno je optuživala malteške političare.

Novinarkin sin Matthew je krajem listopada upozorio na sustav nekažnjivosti koji po njegovu mišljenju na Malti štiti nalogodavce. Trojica uhićenih 4. prosinca 2017., braća Alfred i George Degiorgio i Vince Muscat, optuženi su za ubojstvo, ali novinarkin sin ističe da su oni počinitelji, koji su na dnu lanca te tvrdi da se još  “ne zna tko ih je poslao i tko im je platio”.

Obitelj Caruane Galizie je izjavila u nedjelju da ju policija nije službeno obavijestila da su nalogodavci identificirani.

hnd.hr

About The Author