HRT TUŽI NOVINARSKO DRUŠTVO

Hrvatska radio-televizija (HRT) tužila je Hrvatsko novinarsko društvo i njegove predstavnike za povredu časti i ugleda i traži gotovo 70.000 eura. U novinarskom društvu to nazivaju neviđenim oblikom cenzure i pokušajem financijskog uništavanja Društva i njegovih predstavnika. Nijedna hrvatska televizija, ni javna niti koja od privatnih, nije izvještavala sa konferencije za novinare Hrvatskog novinarskog društva […]

HRT TUŽI NOVINARSKO DRUŠTVO

Hrvatska radio-televizija (HRT) tužila je Hrvatsko novinarsko društvo i njegove predstavnike za povredu časti i ugleda i traži gotovo 70.000 eura. U novinarskom društvu to nazivaju neviđenim oblikom cenzure i pokušajem financijskog uništavanja Društva i njegovih predstavnika. Nijedna hrvatska televizija, ni javna niti koja od privatnih, nije izvještavala sa konferencije za novinare Hrvatskog novinarskog društva (HND).

HND 200.000 kuna, predsjednik Društva Hrvoje Zovko 250.000 kuna i predsjednica Ogranka Novinarskog društva na Hrvatskoj radioteleviziji Sanja Mikleušević Pavić 50.000 kuna – ukupno gotovo 70.000 eura je iznos koji HRT traži na ime odštete zbog povrede časti i ugleda u priopćenju Ogranka iz rujna i izjavama predsjednika Društva Zovka.

HRT je za povredu časti i ugleda tužio i brojne druge medije. Potporu HND-u dala je bivša predsjednica nadzornog odbora HRT-a Silvija Luks, bivši član Nadzornog odbora Mirnoslav Grgić, bivša ministrica Mirela Holy i jedan od lidera protestne populističke stranke Živi zid Ivan Pernar.

Više na RSE

About The Author