Gradonačelnik Pljevalja podnio ostavku zbog izjave da grafit Mladiću neće biti prekrečen

U žižu javnosti dospio je kada je ranije kazao da su grafiti povećeni ratnom zločincu urbana obilježja grada

Gradonačelnik Pljevalja podnio ostavku zbog izjave da grafit Mladiću neće biti prekrečen
Foto: Fokus.ba

– Pljevlja su urbani grad, a jedno od urbanih obilježja gradova je izražavanje volje grafitima, muralima i takvim stvarima – rekao je tada Golubović, prenijeli su crnogorski

Predsjednik Općine Pljevlja Igor Golubović iz Demokratske partije socijalista (DPS) podnio je neopozivu ostavku na tu funkciju, zbog izjave o muralu Ratku Mladiću, osuđenom za genocid i ratne zločine počinjene u Bosni i Hercegovini.

Golubović je o ostavci govorio na konferenciji za novinare, a o njoj će se na narednoj sjednici izjasniti lokalni parlament. On je rekao da ostaje u DPS-u.

– Vođen željom da otklonim svaku sumnju u ono što je bila moja najbolja namjera i da prekinem svaku dalju polemiku na temu koja nije potrebna ni Pljevljima i Crnoj Gori, podnosim neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Opčine Pljevlja – kazao je Golubović.

U žižu javnosti Golubović je dospio sredinom januara kada je kazao da grafiti posvećeni Mladiću neće biti prekrečeni. Tada je naveo da su grafiti jedno od urbanih obilježja gradova.

– Pljevlja su urbani grad, a jedno od urbanih obilježja gradova je izražavanje volje grafitima, muralima i takvim stvarima – rekao je tada Golubović, prenijeli su crnogorski mediji.

Nakon što su uslijedila reagiranja, on je tvrdio da je ta njegova izjava izvučena iz konteksta.

Od Golubovićeve izjave se ogradio DPS, a iz Socijaldemokrata i Bošnjačke stranke su saopćili da on više nema njihovu podršku. Te tri stranke drže koalicionu vlast u Pljevljima.

Izvor: Al Jazeera

About The Author