Google ulaže 150 miliona eura u evropsko novinarstvo

Multinacionalna tehnološka kompanija Google objavila je da planira uložiti 150 miliona eura u unaprjeđenje s europskim medijskim kućama.  Novac je namijenjen promociji digitalnog novinarstva i distribuirati će se u iduće tri godine. Zasad je u projekt uključeno osam medijskih kuća: njemački Frankfurter Allgemeine Zeitung i Die Zeit, britanski The Guardian i Financial Times, španjolski El Pais, […]

Google ulaže 150 miliona eura u evropsko novinarstvo

Multinacionalna tehnološka kompanija Google objavila je da planira uložiti 150 miliona eura u unaprjeđenje s europskim medijskim kućama. 

Novac je namijenjen promociji digitalnog novinarstva i distribuirati će se u iduće tri godine. Zasad je u projekt uključeno osam medijskih kuća: njemački Frankfurter Allgemeine Zeitung i Die Zeit, britanski The Guardian i Financial Times, španjolski El Pais, francuski Les Echo, talijanska La Stampa i holandska mreža NRC.

Google planira i osnivanje radne skupine Digital News Initiative kojom će izravno razgovarati s predstavnicima medija. Njihova razmišljanja mogla bi dovesti do toga da Google promijeni vlastite proizvode poput portala Google News.

Inicijativa je otvorena i drugim medijima i bilo koji od njih može se prijaviti za korištenje novca iz Googleove fondacije za inovacije, uključujući portale i start-up medijske kompanije.

Čitajte više na klix.ba

About The Author