GAĆA, ČARAPA, PUŠAKA: Još nisi zadužio kalašnjikov? Dođi kod nas, mi smo najjeftiniji!

U rubrici (V)lažne vijesti ovaj put donosimo uputstva za najefikasniju proslavu predstojećih praznika

GAĆA, ČARAPA, PUŠAKA: Još nisi zadužio kalašnjikov? Dođi kod nas, mi smo najjeftiniji!
Foto: Allance DPA

Demokratski procesi imaju taj nedostatak da – ako ih ne prate iskrenost i jaka volja za slobodom – završe u krvi. Ovdje je godinama popularna mudrolija da na našim prostorima svakih pedeset godina izbije rat. Nova generacija političara malo je nestrpljiva, Laki je malo nervozan, ko će čekati pedeset godina, pa se opasnost novog krvoprolića nadvila na zemlju nakon nepune tri decenije.

Moleći se za mir, progres, pomirenje i ljubav, usput vam savjetujemo da, osim molitvi, uradite i nešto konkretno na sopstvenom opstanku. Jedan dobar, jeftin i na vrijeme nabavljen kalašnjikov daje neuporedivu snagu, efikasnost i energiju vašim molitvama. Obišli smo najpopularnije robne kuće u Bosni i Hercegovini i za vas sačinili jedinstven pregled ponude, karakteristika odabranih modela i specijalnih bonusa koje preprodavači nude.

Kako bismo vam olakšali izbor i uštedjeli vrijeme, izdvojili smo najfrekventnije oglase, vaše je samo da odaberete optimalnu ponudu i uputite se do najbliže centrale.

SDA: Tespih na poklon

Ako kalašnjikov kupite kod nas, na poklon dobijate prekrasan tespih i originalnu naljepnicu Zavoda za zapošljavanje. Mi vas izdati nikad nećemo, a posebna pogodnost za prvih sto kupaca, kanta drnča za podmazivanje, ide na račun (pre)prodavca. Naknadne reklamacije moguće samo uz dokaz da ste član stranke i potvrdu o nezaposlenosti.

Za detaljnije informacije obratite se vašem džematu.

SNSD: Ruska puška o srpsko rame

Zahvaljujući plodonosnoj saradnji s ruskom motorističkom grupom Akšamski vukovi, SNSD je za svoje klijente nabavio ogromnu količinu automatskih pušaka koje će se distribuirati preko ogranaka SNSD mladeži. Tko god kupi našu pušku, na poklon dobija kolor naljepnicu – portret Vladimira Putina u prirodnoj manjini. Za prvih sto kupaca posebna poslastica – pendrek kojim je MUP RS razbijao decembarske demonstracije u Banjoj Luci.

Za detaljnije informacije obratite se vašem despotu.

HDZ: Ruska puška o hrvatsko rame

Zahvaljujući plodonosnoj saradnji sa SNSD-om, naša je tvrtka u prilici ponuditi vam dobro očuvane kalašnjikove iz treće ruke. Cijena? Prava sitnica. Pošto smo naručili sto tisuća predmetnih jedinica, a ispostavilo se da je to višestruko premašilo broj preostalih Hrvata u be i ha, u prilici smo svakom kupcu za jednu kupljenu ponuditi još tri besplatne puške. Osim toga, prvih sto kupaca dobija diplomu srednje medicinske škole i naljepnicu srušenog Starog mosta.

Za detaljnije informacije obratite se Hrvatskom narodnom saboru ili najbližoj kladionici.

Naša stranka: Građanski buket u ruci pomirenja

Slijedeći svijetle tradicije humanizma i renesanse, mi smo umjesto puški nabavili bukete cvijeća. Mi smo za gandijevski otpor jer smatramo da lijepa riječ i najtvrđa komšijska vrata otvara. Oni koji žele da vas zavade prodaju vam puške, mi koji mirimo uznike i njihove logorske inspektore obasipamo vas cvijećem. Kome ćete vjerovati ako nećete našim ružama?! Samo se upitajte ovo: šta je bolje za zdravo mentalno odrastanje vaše djece – puška ili kitica svježih orhideja?

Za detaljnije informacije obratite se svome paušalu.

SDP: Mi smo se malo pogubili

Da vam iskreno kažemo, mi smo se malo pogubili. Ne znamo jesmo li pošli ili došli.

Zato vam od srca savjetujemo – počnite s revolucijom, mi ćemo vas već nekako stići.

Za detaljnije informacije obratite se radničkoj klasi.

SBB: Mi imamo neke puške…

Mi imamo neke puške, al’ to vam je samo za odstrel vrana.

DEMOKRATSKA FRONTA: U našoj fronti uvijek svježa roba

Pamet u glavu: ko god ne kupi pušku od nas, mi ćemo da ga tužimo. Prvih sto kupaca dobija pribor za igranje tavle i ukoričen komplet zapisnika sa sjednica mjesne zajednice.

Za detaljnije informacije raspitajte se u najbližoj fronti.

SDS: Mi smo svoje zalihe predali SNSD-u

U našim magazama trenutno nema slobodnih primjeraka kalašnjikova. Sve smo predali SNSD-u, u zamjenu za lijepu riječ na RTRS-u.

Za detaljnije informacije raspitajte se kod Dževada Galijaševića, zadnja pošta Miroslav Lazanski.

NAROD I PRAVDA: Najveća opasnost za naše građane nisu drugi narodi. Ne vjerujte huškačima. Da biste uživali u slobodnom kretanju treba se prvo riješiti pasa lutalica. U saradnji sa Samuraj-komercom, mi smo nabavili motike, vile i bejzbol palice za efikasno tamanjenje zvjerinjadi koja nam je okupirala ulice, parkove i trgove te predstavlja opasnost za našu djecu.

Za detaljnija uputstva o ubijanju obratite se najbližem šinteraju.

                   (Ovaj tekst je satiričnog karaktera)

About The Author