Antivakseri pokušali nasilno ući u zgradu BBC-ja

Niko nije uhapšen, ali policija i dalje prati situaciju

Antivakseri pokušali nasilno ući u zgradu BBC-ja
Foto: BBC

Antivakseri koji su demonstrirali na ulicama Londona pokušali su nasilno ući u zgradu televizijskog centra BBC u zapadnom Londonu. Oni su izrazili neslaganje s planom britanske vlade da uvede Covid pasoše i odobri vakcinaciju djece protiv koronavirusa.

Prema video snimcima očevidaca, objavljenim na društvenim mrežama, demonstranti su pokušali da uđu u zgradu, usprkos jakim policijskim snagama na licu mjesta, javlja Independent.

Na snimcima objavljenim na Youtubeu vidi se da se veliki broj ljudi okupio u jednom londonskom parku. Nakon nekog vremena, demonstranti su napustili park u pratnji velikog broja policajaca.

Moglo se čuti kako je jedan čovjek iz gomile uzviknuo: „Možda idemo ka BBC… izgleda da idemo do njih“. Gomila je i stigla ispred BBC-ja, gdje su ih dočekale jake policijske snage.

Demonstranti su pokušali nasilno ući u zgradu, ali ih je policija u tome spriječila. Portparol londonske policije je rekao da za sada niko nije uhapšen, ali da će nastaviti pratiti situaciju.

Predstavnik za štampu BBC-ja rekao je da ta korporacija ne komentira sigurnosna pitanja.

Ispred zgrade BBC okupljeni su vikali „sram vas bilo, sram vas bilo“, a jedan čovjek je održao govor u kojem je tu medijsku korporaciju optužio da „ne pruža prave informacije“.

Televizijski centar sjedište je BBC televizije do 2013. godine, kada je emitiranje prestalo nakon što je proizvodnja emisija preseljena na nekoliko drugih mjesta u Velikoj Britaniji, uključujući Broadcasting House u središtu Londona i Media City u Salfordu.

Izvor: The Independent

About The Author