SRBIJA: Protest na aerodromu zbog zabrane držanja NIN-a, Vremena i Nedeljnika na policama

Novinari i urednici iz NIN-a, Vremena i Nedeljnika i aktivisti Grupe za slobodu medija, danas su na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” dijelili ova tri nedjeljna lista, dnevnik Danas i priče KRIK-a. Akcija nazvana „Mediji sličnog sadržaja“, izvedena je u znak protesta zbog toga što je kompanija Air Srbija zabranila da se u „Lounge-u“ aerodroma, sa […]

SRBIJA: Protest na aerodromu zbog zabrane držanja NIN-a, Vremena i Nedeljnika na policama

Novinari i urednici iz NIN-a, Vremena i Nedeljnika i aktivisti Grupe za slobodu medija, danas su na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” dijelili ova tri nedjeljna lista, dnevnik Danas i priče KRIK-a.

Akcija nazvana „Mediji sličnog sadržaja“, izvedena je u znak protesta zbog toga što je kompanija Air Srbija zabranila da se u „Lounge-u“ aerodroma, sa polica sa novinama koje putnici mogu da čitaju, uklone NIN, Vreme, Nedeljni, kao i „novine sličnog sadržaja“.

Novinari i aktivisti su podijelili primjerke ova tri nedjeljnika putnicima i na  šalterima kompanije Air Serbia uz poziv rukovodstvu da potpiše ugovore sa „medijima sličnog sadržaja“ i omogući građanima uživanje prava na slobodu informiranja.

Više na cenzolovka.rs

About The Author