Savez za Srbiju blokirao ulaze u RTS, obećali da neće biti nasilja

Optužuju aktuelno rukovodstvo RTS-a da je direktan izvršilac naredbi vrha Srpske napredne stranke (SNS)

Savez za Srbiju blokirao ulaze u RTS, obećali  da neće biti nasilja

Članovi Saveza za Srbiju sa oko 200 aktivista blokirali ulaze u zgradu Radiotelevizije Srbije (RTS), koju će, najavili su, blokirati do 20 sati.

Istaknuli su da za to vrijeme niko neće moći ući u zgradu, ali će svako ko želi moći da izađe, dok je predsjednik Narodne stranke Vuk Jeremić kazao da cilj nije nasilje, već da se simbolički ukaže na to da javni servis, kako je rekao, ne vrši svoju funkciju koja je predviđena zakonom.

– Biće mirno i ukoliko ne bude provokacija, razići ćemo se u osam sati – kazao je Jeremić novinarima ispred RTS-a, dodajući da niko od okupljenih neće pokušati da ući u zgradu.

On je optužio aktuelno rukovodstvo RTS-a da je direktan izvršilac naredbi vrha Srpske napredne stranke (SNS), odnosno predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog kabineta.

Upitan da li i SZS današnjom akcijom vrši pritisak na RTS, Jeremić je rekao da su u tom opozicionom savezu “svjesni da ovo neće donijeti rezultat kakav ima jedan telefonski poziv predsjednikove medijske savjetnice ili predsjednika lično”.

 

About The Author