POČINJE FRONTAL BLOG CHALLENGE VOL.2

Počinju prijave za drugu generaciju specijalizovane obuke za društveno aktivne pojedince, blogere, NVO aktiviste i lokalne online medije Specijalizovana, besplatna, obuka za blogere, aktiviste iz nevladinog sektora, studente, ličnosti iz javnog života Bosne i Hercegovine koje se bave društveno-odgovornim temama i neafirmisane lokalne online medije,  nastavlja se i ove godine. Projekat je pokrenuo portal Frontal sa […]

POČINJE FRONTAL BLOG CHALLENGE VOL.2

Počinju prijave za drugu generaciju specijalizovane obuke za društveno aktivne pojedince, blogere, NVO aktiviste i lokalne online medije

Specijalizovana, besplatna, obuka za blogere, aktiviste iz nevladinog sektora, studente, ličnosti iz javnog života Bosne i Hercegovine koje se bave društveno-odgovornim temama i neafirmisane lokalne online medije,  nastavlja se i ove godine. Projekat je pokrenuo portal Frontal sa partnerima, a cilj je okupljanje društveno aktivnih pojedinaca koji će biti u prilici da saznaju kako nastaje blog, kako se stvara sadržaj od kojeg može da se profitira, te postoji li jedinstven recept za postizanje viralnosti u svijetu društvenih mreža.

Kroz prošlogodišnju Frontal Blog Challenge obuku o stvaranju viralnog sadržaja, blogu i zaradi od bloga, affiliate i content marketingu, SEO i web analitici, komunikacijskim krizama na internetu i tome kako ih rješavati, te o građanskom i političkom aktivizmu na internetu i društvenim mrežama prošlo je 20 polaznika sa područja cijele Bosne i Hercegovine. Tokom dva modula, koji će i ove godine biti održani na Kozari i Jahorini, govoriće najeminentniji stručnjaci iz Bosne i Hercegovine i regije, kao i neki od najpoznatijih blogera. Glavni predavač i mentor na projektu je Dragan Varagić – bloger, internet strateg i konsultant, te vodeći regionalni stručnjak u svijetu internet savjetovanja u primjeni interneta u promotivne, ali i poslovne svrhe.

Polaznici Frontal Blog Challengea, osim prisustva interaktivnim predavanjima i radionicama, imaće priliku da svoje blogove objavljuju na portalu Frontal, a na osnovu kriterijuma čitanosti, interakcije sa drugim blogerima, broju tekstova, te prisustvu na oba modula, biće odabrani najuspješniji polaznici.

Najuspješniji polaznik prve generacije je Denis Čarkadžić iz Sarajeva koji je pozvao sve zainteresovane da ove godine ne propuste priliku za učešće: “Prije svega želim da kažem da mi je veoma drago što će se i ove godine održati Frontal Blog Challenge. Obzirom na prošlogodišnji ponuđeni program za učesnike, kvalitet predavača i učesnika u programu, kao i samu metodologiju rada, iskreno, nisam ni sumnjao da se projekat neće nastaviti. Uvjeren sam da će tim koji ga vodi još dugi niz godina na ovaj način pružati priliku ljudima koji svojom pisanom javnom riječju nastoje da doprinesu prije svega, promjeni svijesti građana u Bosni i Hercegovini. Prvi Frontal Blog Challenge održan prošle godine ispunio je moja očekivanja, ali smatram da ljestvicu treba nastaviti dizati. Po mom skromnom mišljenju i ove godine bi fokus trebao biti kako na  manje afirmisanim ali kvalitetnim blogerima, tako i onima koji su se već uspjeli probiti u javni prostor i afirmisati kao nezavisni, slobodni i društveno odgovorni.”

Svi zainteresovani za učešće u Frontal Blog Challengeu vol.2 mogu popuniti aplikacioni formular na portalu Frontal. Rok za prijave je 15.10.2018.

Više informacija o Frontal Blog Challengeu potražite na www.frontal.ba i Facebook stranici Frontal.

 

About The Author