TV KANAL RUSIJA POD ISTRAGOM U BRITANIJI

Ofcom – regulatorno tijelo za elektronske medije u Velikoj Britaniji – započelo je sedam istraga u vezi sa radom medijske kuće Russia Today, poslije trovanja bivšeg špijuna i njegove kćerke u martu. Regulator će istraživati „nepristranost u izvještavanju u informativnim programima i o aktuelnim problemima“ ovog ruskog kanala. Portparol Ofcoma rekao je da su „zabilježili […]

TV KANAL RUSIJA POD ISTRAGOM U BRITANIJI

Ofcom – regulatorno tijelo za elektronske medije u Velikoj Britaniji – započelo je sedam istraga u vezi sa radom medijske kuće Russia Today, poslije trovanja bivšeg špijuna i njegove kćerke u martu.

Regulator će istraživati „nepristranost u izvještavanju u informativnim programima i o aktuelnim problemima“ ovog ruskog kanala.

Portparol Ofcoma rekao je da su „zabilježili značajan porast broja programa koji zahtijevaju istragu“.

Rezultati istraga se očekuju „što je prije moguće“.

„U skladu sa našim mogućnostima i dužnostima, razmotrit ćemo sve nove i relevantne dokaze, uključujući i rezultate ovih istraga kao i ponašanje vlasnika licenci ubuduće“, dodaje se u saopćenju.

Ofcom je također potvrdio da istražuje i „twitove iz publike“ u emisiji Aleksa Salmonda za koje je, kako tvrdi regulator, „privremeno utvrđeno da uopće nisu dolazili iz publike“.

Russia Today je u cjelodnevnom informativnom programu proteklih nedjelja izvještavala o slučaju napada nervnim gasom na agenta Sergeja Skripalja i njegovu kćerku Juliju, koji se dogodio 4. marta u Engleskoj.

Slogan kanala je „Pitaj više“, a cilj ove mreže je da međunarodnoj publici predstavi ruski pogled na događaje u svijetu.

cenzolovka.rs

About The Author