Tehnološki divovi obećali da će suzbiti teroristički sadržaj na internetu

Facebook, Amazon, Google, Twitter i Microsoft zajednički će razviti alate za otkrivanje i brisanje terorističkih i ekstremističkih materijala. To su obećali na summitu u Parizu, organiziranom nakon terorističkog napada u Christchurchu na Novom Zelandu u kojem je poginula 51 osoba. Napadač je svoj krvavi pohod uživo prenosio na društvenim mrežama. Sastanak su organizirali francuski predsjednik […]

Tehnološki divovi obećali da će suzbiti teroristički sadržaj na internetu
Foto: adamearn

Facebook, Amazon, Google, Twitter i Microsoft zajednički će razviti alate za otkrivanje i brisanje terorističkih i ekstremističkih materijala. To su obećali na summitu u Parizu, organiziranom nakon terorističkog napada u Christchurchu na Novom Zelandu u kojem je poginula 51 osoba. Napadač je svoj krvavi pohod uživo prenosio na društvenim mrežama.

Sastanak su organizirali francuski predsjednik Emmanuel Macron i novozelandska premijerka Jacinda Ardern pod sloganom “Poziv iz Christchurcha”.

Pred takvim fenomenom “ne možemo djelovati sami”, na razini pojedine zemlje, istaknula je premijerka. “Za svjetsku mrežu moramo pronaći svjetski odgovor”.

“Poziv iz Christchurcha” znači “tražiti od zemalja i od velikih tehnoloških kompanija da djeluju protiv terorizma i nasilnog ekstremizma na internetu”, priopćio je Macronov ured.

Inicijativi se pridružilo dvadesetak čelnika i poduzetnika, među kojima kanadski premijer Justin Trudeau i norveška premijerka Erna Solberg. Sastanku su nazočili jordanski kralj Abudlah, senegalski predsjednik Macky Sall, britanska premijerka Theresa May te direktori tehnoloških tvrtki.

Izvor: N1

About The Author