Funkciju direktorice Televizije Kantona Sarajevo od iduće sedmice više neće obavljati Duška Jurišić, potvrdio je predsjednik Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo Fikret Prevljak.

Na njeno mjesto na prijedlog Kantonalnog odbora SDA Sarajevo trebao bi biti postavljen Safet Kešo, bivši ministar obrazovanja Kantona Sarajevo.

– To je istina. Smjena bi se trebala desiti u toku iduće sedmice. Razlog za smjenu Jurišić su jednostavni, a to su krivične prijave koje su napisane, pa čak i naplaćene. Želim napomenuti da je to glavni razlog, da nemamo ništa protiv nje i da je Jurišić divna osoba, ali to je tako – kazao je Prevljak.

Kešo nema nikakvog medijskog iskustva. U njegovoj biografiji piše da je završio klasičnu gimnaziju, potom Filozofski fakultete u Sarajevu, te je stekao zvanje magistra lingvističkih nauka.

Nezvanično, piše Klix, za vrijeme pandemije koronavirusa inspekcija je sedam puta posjetila Televiziju Sarajevo (TVSA).

Dugogodišnja novinarka i urednica Duška Jurišić u novembru prošle godine imenovana je na funkciju direktorice Televizije Kantona Sarajevo.

Ona je tokom karijere obavljala dužnost urednice TV programa i Informativnog programa Federalne televizije (FTV), producirala je i uređivala niz autorskih televizijskih projekata.

Najpoznatija je po autorskom talk show programu Pošteno (govoreći), koji je nastao 2003. godine u produkcije BHT-a, a od 2007. godine je emitiran na FTV-u.

Izvor: Klix

Tagovi: