Foto: The Independent

Facebook je zabranio obmanjujuće oglase kojima se nastoji iskoristiti globalna kriza zbog korona virusa za “sticanje financijske dobiti”.

Kako su objavili, zabranjeni su oglasi za proizvode povezane s korona virusom kojima se nastoji stvoriti panika ili koji navode da njihovi proizvodi garantiraju lijek ili sprječavaju pojavu virusa.

– Na primjer, oglasi za zaštitne maske za lice, kojima se implicira da su jedine preostale ili tvrdi da sprječavaju širenje virusa, neće biti dopušteni na našim platformama – saopćili su.

Iz te društvene mreže kažu da će i dalje raditi na tome da se ograniči širenje dezinformacija i štetnog sadržaja o korona virusu te će povezivati korisnike s informacijama koje objavljuju stručne zdravstvene organizacije.

Više od 80.000 ljudi zaraženo je korona virusom. Prvi slučaj zabilježen je u centralnoj Kini u decembru prošle godine, a do sada je preminulo gotovo 3.000 ljudi.

Zbog straha od korona virusa, u panici se kupuju zaštitne maske za lice i dezinfekcijski sprejevi, a mnogi tu paniku nastoje iskoristiti za sticanje profita.

Izvor: N1

Tagovi: