Foto: Danas

Sa Facebook  profila “Srbija naša zemlja” upućene su prijetnje smrću i teške uvrede na račun glavnog urednika Novinske agencije Beta Dragana Janjića. Riječ je o istom profilu sa kojeg su slične prijetnje i uvrede upućene i predsjedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedimu Sejdinoviću.

“Dragan Janjić, urednik Bete, danima na svom tviter nalogu objavljuje slike vešala, giljotine i pravda pozive na nasilje. Dragane, da li bi podržao giljotine i vešala ispred Bete, svojih kućnih vrata? To je ta bolja Srbija Dragane?”, navodi se na tom profilu.

Ispod tog statusa nalaze se i komentari kojima se poziva na linč Dragana Janjića i upućuju mu se teške i prostačke uvrede.

Povjerenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osudila je prijetnje i uvrede koje su putem društvene mreže Fejsbuk upućene predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedimu Sejdinoviću. Povjerenica je na Facebook profilu te institucije upozorila da je izazivanje rasne, nacionalne i verske netrpeljivosti nedopustivo i zabranjeno Ustavom.

Izvor: Radio Slobodna Evropa