Kako javlja agencija Fake & Spin, uoči Nove godine javnosti Bosne i Hercegovine obratile su se brojne ličnosti iz javnog i političkog života. Agencija je sakupila njihove poruke ljubavi i progresa i podastire ih korisnicima na uvid

                                         

    Milorad Dodik: Ne damo Ferhadiju!

Dragi građani Republike Srpske, nek vam 2019. godina bude u znaku ljubavi, progresa i novih projekata. Kao što svi znate, naš je entitet područje mira, stabilnosti i neviđenog napretka. Tako će biti i narednih 12 mjeseci. Mi sa svoje strane svim građanima RS-s garantujemo bezbjednost i mir. Oštro osuđujemo sve one koji vrše pritisak na manjine, koji ezan s naše prelijepe Ferhadije nazivaju arlaukanjem. Eto kakvih budala ima i u našim redovima. Takve izjave nisu u skladu s miroljubivom politikom države Republike Srpske i ja ću se, ako treba, svojim tijelom boriti protiv svih stranih plaćenika koji unose razdor među ponosne i tolerantne građane RS-a.

   Bakir Izetbegović: 500.000 novih radnih mjesta

I u 2019. godini nastavljamo s pozitivnim procesima zapošljavanja. Ja vam evo s ovog mjesta obećavam – u narednih 12 mjeseci otvorit ćemo 500.000 novih radnih mjesta. To će omogućiti veliki napredak i prodor naše domovine. A svim onim neprijateljskim elementima koji poručuju da im je predsjednik negdje izvan domovine mogu samo reći – No passaran. Ko god kaže da je Recep Tayyip Erdoğan njegov predsjednik, nek zna da laže. Naš je legitimno izabrani predsjednik – Milorad Dodik!

   Dragan Čović: Došao je kraj ugnjetavanju Hrvata!

Svi ste svjedoci starih i novih nasrtaja na samo biće hrvatskog naroda. E, mi vam sada čvrsto obećavamo da je s takvim tendencijama u 2019. godini – gotovo. Nema više! Dosta je Hrvatima bilo korumpiranih političara koji iskrivljuju rijeke i na njihovim obalama grade viletine od tisuću kvadrata. Stop gradnji zamkova izgrađenih na grbači hrvatskog naroda. U Novu godinu moramo ući očišćeni od svih tih mahera koji opći nacionalni interes koriste za osobno bogaćenje. Predsjednik Dodik i ja, kao dva najistaknutija čuvara hrvatskih interesa u BiH, to više nikada nećemo dozvoliti.

    Željko Komšić: Sve ću da vas tužim!

Ma šta ima da pričamo? Nema više priče. U 2019. godini tužit ćemo sve one koji se usude krivo pogledati Bosnu i Hercegovinu. Kao odgovor na Pelješki most, krećemo s velikim milenijskim projektom – Neumskim tunelom, koji će povezati ovaj primorski bosanski gradić sa Stocem i tako zauvijek dati odgovor na veliku političku dilemu – čiji je Stolac.

    Nermin Nikšić: Čuvajte se gripe!

U ovo vrijeme virusa i nepredvidljivih gripa koje haraju Bosnom i Hercegovinom, svim građanima želimo mnogo zdravlja u 2019. godini, a zdravlje je, kao što svi znamo, sigurnije uz novu gamu prevencijskih preparata iz Bosnalijeka.

    Sabina Ćudić: Biciklistička staza je u opasnosti!

Onaj drvored u Ulici Džemala Bijedića treba hitno dovesti u red. Takav javašluk općinskih vlasti već nagriza biciklističku stazu, a ni pješački kolnik neće ostati čitav ako ovako nastave da brinu o njemu i u 2019. godini.

      Dino Konaković: Pobit ćemo sve pse!

Svim majkama i trudnicama koje će tek to da postanu obećajemo, a mi sva naša obećanja ispunjavamo: u 2019. godini pobit ćemo sve pse. Niko ih do sada nije više pobio od moje vlade. Ubili smo na hiljade krvoločnih zvijeri, samo da bi vaša djeca mogla bezbjedno hodati. E pazite dobro šta vam sad obećavam, ubit ćemo ih još na hiljade. Ubijat ćemo ih lovačkim puškama, motikama, bejzbol palicama i otrovima, ubijat ćemo ih na sve legalne načine, ali vaša djeca će biti bezbrižna. Djeca na prvom mjestu!

      Semir Efendić: Konaković laže!

Poštovani građani, Bosne i Hercegovine, želimo vam skrenuti pažnju na jednu fake čestitku koju ste primili ovih dana. Dino Konaković gnusno laže kad tvrdi da je njegova vlada pobila najviše uličnih pasa u Sarajevu. Pa zar kraj živih Lokoma i Općine Novi Grad iko smije utvrditi da ima najviše trofeja?! Konaković i njegova vlada morali bi ubijati deset godina bez pauze da dostignu moje i Lokomove rekorde. Sretna Nova godina uz poruku: Ne vjerujte lažovima!

     Mario Karamatić: Zbogom, džamijski unitaristi!

Dragi sugrađani, dragi sunarodnjaci, najdraži Hrvati, kao što ste i sami vidjeli, 2018. godina prošla je u znaku terora džamijskih unitarista. Tome je došao kraj. Nek u teheranskom Sarajevu od sada svira ko god hoće. Kao što znate, u toj prljavoj mahali nisu dozvolili nastup jedino našem Thompsonu. Pa tko još danas, u 21. stoljeću, zabranjuje jednom zabavljaču da pjeva? Niko osim džihadske zajednice koja kipti od mržnje i bijesa čim se spomene nešto hrvatsko. Zato mi Thompsona na ljeto dovodimo u Istočno Sarajevo, grad slobode u kojem su svi dobro došli. Pravda za Thompsona, on je najzaslužniji za našu srebrnu medalju u nogometu.

      Zisko, velikan iz Goražda: Ništa nazad! Samo naprijed!

Ništa nazad! Samo naprijed!     

     Robert Prosinečki: Rezultat, a ne ljepota!

Ako hoćete da gledate navodno lijep fudbal, eno vam Sušića i Baždarevića. A ako hoćete da neko konačno napravi reprezentaciju od ovih momaka, evo vam – mene!

     Željka Cvijanović: Živjela, živjela, živjela Republika Srpska!

Mi ćemo u 2019. godini poduzeti dodatne napore kako bismo ostvarili sve zacrtane ciljeve i projektne zadatke kako bi Srpska bila još ljepša i uspješnija. U svijetu je već prepoznaju kao jedino ostrvo slobode u tamnom vilajetu Balkana. To je rezultat institucionalnih zalaganja Vlade RS u bivšem sastavu. Sve smo dugove otplatili, otvorili nova radna mjesta, imamo najbolji javni TV servis u regionu. Ja kao predsjednica garantujem da ću i u 2019. godini učiniti sve što treba da institucije sistema rade svoj posao. Živjela Republika Srpska sa svim svojim neprenesenim nadležnostima!

     Goran Bregović: Plavi šljem

Znate, na novogodišnjem koncertu na Bjelašnici osjećao sam se kao pripadnik mirovnih snaga Ujedinjenih nacija. Još mi je samo plavi šljem falio. Ja tamo nisam svirao, nego sam dežurao između Tife i Alena, budno pazeći da ne dođe do lokalnog sukoba niskog intenziteta. Zato vam u 2019. godini, prije svega ostalog, želim – mir!

Sadržaj ovog teksta je satiričnog karaktera