Scenskim minijaturama na gradskim trgovima te svečanim otvaranjem u četvrtak navečer u Fažani je počeo 4. Fra Ma Fu festival reportaže i reportera, nazvan po autorskim inicijalima legendarnog hrvatskog novinara između dva svjetska rata Franji Martinu Fuisu, koji je ove godine okupio 200-tinjak sudionika među kojima 130 novinara iz 13 zemalja.

Na ovogodišnjim festivalu, koji nosi ime po virovitičkom novinaru, putopiscu, stripašu i reporteru Franji Martinu Fuisu, tijekom četiri dana sudionicima i gostima besplatno će biti dostupno 35 programa; koncerti, projekcije, izložbe, radionice, predavanja, okrugli stolovi, promocije knjiga, kazališne predstave i druga popratna događanja.

Kako je izvijestio organizator, u srijedu su iz Osijeka za Fažanu krenula dva biciklista koji su bez zaustavljanja u 24 sata prešli više od 600 kilometara, a njima se u Rijeci priključilo petero biciklista iz Virovitice koji su na put krenuli u ponedjeljak kako bi  večeras zajedno došli na službeno otvaranje Festivala.

U sklopu festivala u Fažani je otvorena izložba “Od stripa do filma i natrag” koju je priredio Veljko Krulčić te je predstavljena knjiga Franje Fuisa  “Sin Orkana” .

Nakon svečanog otvaranja gdje su se sudionicima obratili direktor Festivala Goran Gazdek i načelnik Općine Fažana Radomir Korać priređen je doček biciklista iz Virovitice i Osijeka. Program je nastavljen rock koncertom akustičnih gitarista “Osman & Licks Acoustic rock”.

glasistre.hr