Foto: PIXSELL

Bivši ministar zdravstva doveo je pred stranačke prostorije u Zagrebu pet punih autobusa nezadovoljnih članova

 

Piše: Vladimir MATIJANIĆ

Evo lijepe priče iz Hrvatske: u srijedu je navečer pet autobusa nakrcanih ličkim HDZ-ovcima doputovalo u Zagreb, pred stranačko sjedište, gdje su se izvoljeli javno ogorčiti zbog odgode izbora za šefa gospićkog HDZ-a. Predvođeni Darkom Milinovićem, čovjekom koji je neumjerene ambicije u državnoj politici zasad zadovoljio samo mjestom ministra zdravstva u drugoj Vladi Ive Sanadera, tražili su razgovor s najkrupnijim stranačkim zvjerkama, a dobili su utješnu nagradu u vidu čelnih ljudi stranačkog Središnjeg izbornog povjerenstva. No, na sastanku nije zaključeno ništa mudro.

Ispred HDZ-a Milinović je vikao kako nemaju ništa protiv predsjednika Andreja Plenkovića, nego im smeta glavni stranački tajnik Gordan Jandroković, te da cilj njihove zagrebačke ekskurzije nije protest, nego informiranje predsjednika o zbivanjima na terenu. On to, kao, ne zna.

Milinović je početkom godine dao ostavku na mjesto predsjednika županijskog ogranka, nezadovoljan kadroviranjem Vlade u Nacionalnom parku Plitvička jezera. Stranačka je centrala raspustila tijela tamošnjeg HDZ-a, a potom su raspisani izbori za predsjednike gospićkog i županijskog ogranka – za potonje su se kandidirali Milinović i favorit središnjice Marijan Kustić.

Stranački povjerenik za Gospić Ivica Radošević odgodio je izbore u Gospiću zakazane za nedjelju, 2. rujna, a Milinović i sljedbenici kažu da ne žele odgodu izbora za šefa županijskog HDZ-a, planiranih za 9. rujna. Otud autobusi u Zagrebu.

A to je, zbilja, dosad neviđen prizor: svakakvih je sukoba bilo u HDZ-u u ovih skoro 30 godina, pa isključivanja, prozivki, prijetnji, koječega, ali ne pamti se da je netko ispred središnjice istovario pet punih autobusa nezadovoljnih članova. Barem po tome Milinović će ostati upamćen. Neko vrijeme.