Udruženje/udruga BH novinari poziva studente/ice novinarstva i komunikologije i mlade novinare/ke (do 35 godina starosti) iz Bosne i Hercegovine da se prijave na Novinarsku akademiju 2018 – ljetnu školu edukacije novinara i studenata novinarstva, koju BH novinari organiziraju od 2013. godine.

Ljetni edukativni kamp Novinarske akademije 2018 održava se uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH u Apartmanima Boračko jezero i biće organizovan u dva modula, i to:

  1. modul od 31. maja do 4. juna
  2. modul od 5. do 9. juna.

Tema praktične obuke studenata/ica i mladih novinara/ki za oba modula je “Izvještavanje o različitostima kao novinarski doprinos jačanju mira, tolerancije i stabilnosti u BiH”, a predavači će biti istaknuti profesori novinarstva i novinarske etike, medijski profesionalci, međunarodni stručnjaci i aktivisti/ce civilnog društva.

Organizator snosi troškove petodnevnog boravka u apartmanima na Boračkom jezeru, kao i putne troškove dolaska i odlaska sa Novinarske akademije 2018.

Za pojedinačnu prijavu na Novinarsku akademiju 2018 potrebno je:

  1. popuniti online formu ( https://goo.gl/forms/8F2EQnXiY9cTmqpv2 ) traženim podacima i kraćim motivacijskim pismom te
  2. dostaviti na email adresu milica.andrijasevic@bhnovinari.ba pisma preporuke od najmanje dvije osobe iz medija i/ili fakulteta, odnosno studija novinarstva i komunikologije ili drugih fakulteta društvenog smjera ( *Članovi Udruženja/udruge BH novinari nisu obavezni dostaviti pisma preporuke*).

Upitnik i prateću dokumentaciju treba ispuniti/dostaviti najkasnije do 20. maja 2018.

bhnovinari.ba