PROTESTNO OKUPLJANJE U SRBIJI

Ovo je treće protestno okupljanje sa zahtjevom za smjenu ministra odbrane Bratislava Gašića zbog seksističke uvrede upućene novinarki Zlatiji Labović.

Naime, predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je ranije izjavio da je Gašić smjenjen i 7. decembra 2015. godine obećao da će pokrenuti proceduru za njegovu smjenu, ali to još nije učinjeno, te Gašić i dalje obavlja ministarske dužnosti.

“NDNV vas poziva da zajedno pošaljemo poruku da posle skandaloznog, seksističkog i anticivilizacijskog gesta ministra odbrane Bratislava Gašića, on mora pod hitno, bez odlaganja, biti smjenjen”, poručio je NDNV.

Kako se navodi u saopštenju udruženja, sa protesta u Novom Sadu novinari i građani će pozvati Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku da “održe bar jedno obećanje i da prestanu da relativizuju i opravdavaju ponašanje svog visokog funkcionera, kupujući vrijeme i vjerujući da će novinari i građani zaboraviti na ovaj incident”.

Protesti “Novinari ne kleče” održaće se istovremeno u nekoliko gradova – Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Subotici, Čačku, Boru, Mladenovcu, Lazarevcu, Kikindi, Vranju, Pančevu, Novom Pazaru.

N1